Hakron Engineering

Onze afdeling Engineering denkt graag met je mee in constructieve oplossingen!

Contact
Engineering BIM objecten CAD bibliotheek Rekensoftware Contact

Engineering

Onze afdeling Engineering denkt graag met je mee in constructieve oplossingen!

Wij bieden onder meer:

  • Hulp met deelberekeningen en maatoplossingen
  • Begeleiding en advisering bij een aantal projectmatige producten
  • 2D- en/of 3D CAD-tekeningen uit eigen Hakron CAD-bibliotheek
  • 3D BIM-modellen van diverse producten beschikbaar
  • Rekensoftware voor o.a. COMAX-stekkenbakken (dwarskrachten volgens Eurocode 2), bout- en golfankers voor bevestigingen (volgens CUR 25) en hijsankers in beton (volgens Haeussler-formules) is beschikbaar.

In combinatie met de technische ondersteuning van onze buitendienst.

Ook op basis van de nieuwe Eurocodes heeft Hakron de benodigde kennis in huis. Al onze technische brochures zijn hierop aangepast en zijn beschikbaar voor o.a. stortonderbrekingen en voegoplossingen, COMAX-stekkenbakken, ponswapening / deuvelstrippen edeuvels.

BIM objecten

Wij produceren en leveren niet alleen een breed assortiment aan producten, maar bieden ook ondersteuning in het voortraject. Hakron ondersteunt bij het BIM-proces.

Uw perfecte BIM-model met Hakron BIM-objecten!

Al onze BIM-objecten voor Revit zijn beschikbaar in LOD400 op BIMobject.com of via deze link. Voor IFC-bestanden kunt u contact met ons opnemen.

CAD bibliotheek

Neem contact met ons op voor het aanvragen van 2D/3D bestanden.

Rekensoftware

Op deze pagina vindt u de rekensoftware voor onze deuvels, hijs- en bevestigingsankers en stekkenbakken. Hiermee kunt u zelf berekenen/bepalen welk type u nodig heeft bij elk product. Mocht u vragen hebben, contacteer dan zeker onze afdeling engineering. 

1. Hakron Hijs- en Bevestigingsankers berekeningssoftware v2.01
Hakron 2.01

Middels dit rekenprogramma kunnen diverse typen hijs- en bevestigingsankers worden bepaald in type en aantal. Voor wat betreft de hijsankers kan men kiezen tussen ankers met schroefdraad (1D), 2D ankers of onze T-slotankers (3D). De bevestigingsankers kunnen berekend worden volgens de CUR25 of volgens de EN1992-4-2.

Let op: 

  • Hakron 2.01 is een programma voor deskundigen. De gebruiker moet op de hoogte zijn van de constructieve uitgangspunten die in het programma zijn gehanteerd en moet zelf de constructieve schematisering vaststellen die hoort bij het ontwerp.
  • De constructeur blijft eindverantwoordelijk voor het constructieve ontwerp.

Download hier hakron2.01 (5) (Windows, 23.5 MB)

2. Deuvelsoftware 

a. HLD/HLDQ Shear Connectors v1.03, 10-06-2009
Met deze software kunt u eenvoudig zelf berekenen welk type en hoeveel van deze enkelvoudige rvs deuvels nodig zijn.

Download hier HLD10 (1) (Windows, 14.1 MB)

b. DSD-DSDQ Shear Connectors v2.03
Wanneer u gebruik wilt maken van onze rvs dubbele dwarskrachtdeuvels, zou u onderstaande software kunnen gebruiken om te toetsen of deze gaan voldoen bij bepaalde uitgangspunten.

Download hier DSD20 (Windows, 17.1 MB)

3. Software Comax-stekkenbakken

Vaak wordt door constructeurs de vraag gesteld, welke dwarskrachten toelaatbaar zijn op onze COMAX-stekkenbakken. Om hierin tegemoet te komen, biedt Hakron de mogelijkheid om via onze website van speciaal ontwikkelde rekensoftware gebruik te maken.

Voor het berekenen van de afschuifcapaciteit van onze COMAX-stekkenbakken is door de Duitse fabrikant Betomax software ontwikkeld, op basis van de Duitse Zulassung en de Eurocodes, in combinatie met het actuele KOMO-certificaat. Zowel de Zulassung als het KOMO-certificaat kunnen desgewenst binnen het rekenprogramma worden ingezien en als pdf worden opgeslagen.

Het COMAX-rekenpakket is in 4 talen (Duits, Engels, Italiaans en Nederlands) beschikbaar. Klik hieronder om de software te downloaden in de vorm van een ZIP-bestand, waarin het installatiebestand is opgenomen.

We hopen dat je deze software goed kunt gebruiken. Hij komt zelf met een melding wanneer er een update is, zodat je altijd met de meest recente versie werkt. Mocht je vragen hebben, dan horen wij dat graag. 

Let op: de gebruiker blijft zelf verantwoordelijk voor de ontwerpresultaten die hij gebruikt. Ook ónze berekeningen, controles en goedkeuringen, moeten door de constructeur worden goedgekeurd! 

Voor overige product software kun je contact opnemen met onze afdeling Engineering.

Catalogus

Heb je een vraag over onze producten?

Download hier onze catalogus of neem contact met ons op via telefoon op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur of via mail.

Downloads E-mail ons