Hakron Fortius

Hakron Fortius, verdeler van duurzame en kwalitatieve producten voor betonherstel en -versterking. Hakron FORTIUS is al meer dan 20 jaar een norm in deze gespecialiseerde sector van de bouw.

Contact
Algemeen Producten Catalogus Contact

Hakron Fortius

FORTIUS betekent sterker in het Latijn. Sterker maar vooral ook duurzamer. Bij Hakron Fortius ontmoet duurzaamheid innovatie en dit in combinatie met professioneel advies door onze vakbekwame medewerkers. Hakron FORTIUS denkt steeds met u mee om de gepaste oplossing te vinden voor uw project bij het versterken en herstellen van beton. Wij kunnen hierbij rekenen op de expertise van onze internationale partners. Samen met deze partners komen we tot een op maat gemaakt en duurzaam voorstel.

Het Fortius assortiment bestaat uit:

  • Kathodische bescherming voor het duurzaam herstellen en beschermen van beton aan de hand van opofferanodes (galvanisch) of door opgedrukte stroom met geleidende coatings en andere types anodes met als doel de levensduur van de constructie te verlengen.

  • Kathodische bescherming kan zowel preventief als repressief gebruikt worden.

  • Koolstofvezel laminaten en folies voor uitwendige versterking van beton. Is zeer dikwijls nodig wanneer bestaande gebouwen of kunstwerken aan hogere eisen moeten voldoen, bijvoorbeeld omdat er hogere gebruikslasten zullen optreden.

  • Basilisk Self-Healing Concrete beschikt over een aantal unieke producten, die zelfhelend beton mogelijk maken. De technologie is gebaseerd op micro-organismen die kalksteen produceren. Hierdoor kunnen scheuren in beton autonoom hersteld worden. Op deze manier wordt de duurzaamheid van het beton enorm verbeterd. Het autonome herstelsysteem is ondergebracht in verschillende producten die zowel voor nieuwbouwconstructies als voor bestaande constructies toepasbaar zijn.

  • Glasvezel wapeningstaven voor het inwendig versterken van nieuwe betonconstructies, houten balkrenovaties, natuursteenverankering, metselwerkrenovatie en als thermopin in dubbele wandconstructies. Deze kunststofstaven zijn absolute roestvrij, transparant voor elektrische of magnetische signalen en hebben een hogere treksterkte dan stalen wapening. Zowel losse staven als netten kunnen aangeleverd worden.

  • Glasvezel- en stalen wegenisdeuvels met kunststof of stalen deuvelstoelen.

  • Micro- en macro kunststofvezels voor het limiteren van initiële krimp, bescherming bij brand en versterken van chapes/stortbeton.

Het volledige assortiment kan je hier terug vinden.

Catalogus

Download hier de Fortius catalogus 2024: