Hakron-Fortius helpt mee aan de Leonardtunnel

Leonardtunnel

Hakron-Fortius levert GALVASHIELD XP opofferanodes aan Jan de Nul voor renovatie van de Leonardtunnel. GALVASHIELD XP opofferanodes, geproduceerd door Vector Corrosion, zijn een bewezen en effectief corrosiebehandelingssysteem dat speciaal is ontworpen voor zware maritieme omgevingen.

Leonardtunnel

Leonardtunnel

Aannemer Jan De Nul voert een grondige renovatie uit van een tunnel, waarbij gebruik wordt gemaakt van de GALVASHIELD opofferanodes type XP van Vector Corrosion, geleverd door Hakron-Fortius. Deze innovatieve anodes bieden een bewezen en langdurige bescherming tegen corrosie van het wapeningsstaal in betonnen constructies.

Waarom Galvashield XP anodes?

  • Bewezen technologie: Meer dan 20 jaar ervaring met het beschermen van betonconstructies.

  • Lange levensduur: Minimaal 20 jaar bescherming bij gebruik van standaard ontwerptabellen, wat de noodzaak voor toekomstige reparaties vermindert.

  • Type 1A anode: Geactiveerd door alkali om de activiteit van zink te behouden en optimale corrosiebescherming te bieden.

  • One-and-Done™: Innovatieve eendraadsverbinding voor snellere installatie (tot 2x sneller dan traditionele tweedraadsverbindingen) en lagere arbeidskosten (tot 50% besparing).

  • Gegoten zinkkern: Hoge anodebenutting en veilige, langdurige verbinding tussen zink en de geïntegreerde looddraad.

  • Integrale stalen verbindingsdraden: Betrouwbaar staal-op-staal contact zonder tussenliggende materialen voor optimale geleidbaarheid.

  • Economisch: Plaatselijke bescherming waar die het meest nodig is, op het raakvlak tussen de reparatie en het bestaande vervuilde beton.

Bescherming tegen ringanodecorrosie

Galvashield XP anodes zijn speciaal ontworpen om ringanodecorrosie, ook wel het halo-effect genoemd, te voorkomen. Dit type corrosie ontstaat vaak rondom gerepareerde zones in betonnen constructies. De anodes creëren een elektrisch veld dat de corrosie van het wapeningsstaal in de aangrenzende gebieden vermindert, waardoor de levensduur van de constructie aanzienlijk wordt verlengd.

Vector Corrosion

Vector Corrosion is een wereldwijde leider in corrosiebeschermingssystemen voor betonconstructies. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder GALVASHIELD opofferanodes, ingebedde kathodische beschermingssystemen en oppervlaktebehandelingsproducten.

Hakron-Fortius

Hakron-Fortius is een distributeur van hoogwaardige bouwmaterialen en -producten in België. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment van producten voor betonreparatie en -versterking, waaronder GALVASHIELD anodes van Vector Corrosion.